Vertederend prentenboek

PrulletjeEen vertederend lief boek in een fijn handzaam formaat, met erg leuke tekeningen in heldere kleuren voor kinderen vanaf een jaar of drie. Doordat het boek bijna helemaal op rijm is geschreven, leest het ook lekker voor en zullen kleuters het al snel zelf mee kunnen opzeggen.. De boodschap in het simpele verhaaltje is natuurlijk “je bent goed zoals je bent”. en dat kan volgens mij op alle leeftijden niet genoeg benadrukt worden.
Dit schreef Ineke van Nispen over ‘Prulletje vindt een zijden ei’ in haar recensie voor Librissite.
spread2_uitPrulletje is een lief klein eendenkuikentje dat net uit het ei is gekomen. Maar dan komt Zijdekip voorbij. Die is niet erg aardig. “Mijn kuiken is veel zachter dan jij,” zegt Zijdekip tegen Prulletje.
Prulletje vindt een heel vreemd ei. Wit en zacht. Zijdevlinder legt uit dat het een cocon is en dat daar een vlinder uit gaat komen. Prulletje vindt het heel interessant en is erg nieuwsgierig naar de vlinder. De andere vlinders vinden zichzelf allemaal veel mooier dan de witte zijdevlinder. Als uit de cocon een bleek vlindertje komt gekropen is Prulletje helemaal onder de indruk. Want dat vlindertje is dan wel niet zo mooi maar wel lief. Prulletje maakt van de lege cocon een heerlijk zachte knuffel voor zichzelf
Ineke is ook de kinderboekenspecialist die voor de Librissite het ‘Boek van de week’ kiest.
***
KLIK HIERvoor meer info over het boek