Lienne ten Kate tekent Prulletje

17 augustus 2018  |  Geen categorie

31676572_1655832617803853_436798803098442869_n[1]Op dit youtubefilmpje kun je zien hoe ze dat doet. Grappig om te zien.

****
BESTEL het boek Prulletje vindt een zijden ei
Prijs 14,95 €

Spannend Spel met Prulletje

15 augustus 2018  |  Geen categorie

img_20180813_082644_146[1] a“MAMA, ZAT IK OOK IN EEN ZIJDEN EI TOEN IK UIT JE BUIK KWAM?” vroeg het zoontje van Valentina Jacobs ineens toen hij s ’ochtends zijn pannenkoek zat te eten. Mamma had “Prulletje vindt een zijden ei” voorgelezen, volgens haar een heel lief en warm boek.
‘…Prulletje blijft voorlopig zijn favoriet. We lezen het altijd voor het slapen gaan, en toen ik op een avond M in het donker met een zaklampje door de pagina’s van het boek zag schijnen, kwam ik ineens op een idee……. ‘
Valentina knipte eieren van papier, trok daarop dierendetails uit het boek over plakte er een wit ei overheen zodat het papieren ei voor en achter wit was en klaar was het leuke spel bij het boek van Prulletje. Je doet het in het donker. Kies om de beurt een ei en schijn er van onder met een zaklamp doorheen zodat je kunt zien welk dier er in zit. Wie als eerst het ei met Prulletje ontdekt heeft gewonnen. Kijk op https://kleinesuperhelden voor uitleg, werkblad en foto’s

Vertederend prentenboek

6 augustus 2018  |  Geen categorie

PrulletjeEen vertederend lief boek in een fijn handzaam formaat, met erg leuke tekeningen in heldere kleuren voor kinderen vanaf een jaar of drie. Doordat het boek bijna helemaal op rijm is geschreven, leest het ook lekker voor en zullen kleuters het al snel zelf mee kunnen opzeggen.. De boodschap in het simpele verhaaltje is natuurlijk “je bent goed zoals je bent”. en dat kan volgens mij op alle leeftijden niet genoeg benadrukt worden.
Dit schreef Ineke van Nispen over ‘Prulletje vindt een zijden ei’ in haar recensie voor Librissite.
spread2_uitPrulletje is een lief klein eendenkuikentje dat net uit het ei is gekomen. Maar dan komt Zijdekip voorbij. Die is niet erg aardig. “Mijn kuiken is veel zachter dan jij,” zegt Zijdekip tegen Prulletje.
Prulletje vindt een heel vreemd ei. Wit en zacht. Zijdevlinder legt uit dat het een cocon is en dat daar een vlinder uit gaat komen. Prulletje vindt het heel interessant en is erg nieuwsgierig naar de vlinder. De andere vlinders vinden zichzelf allemaal veel mooier dan de witte zijdevlinder. Als uit de cocon een bleek vlindertje komt gekropen is Prulletje helemaal onder de indruk. Want dat vlindertje is dan wel niet zo mooi maar wel lief. Prulletje maakt van de lege cocon een heerlijk zachte knuffel voor zichzelf
Ineke is ook de kinderboekenspecialist die voor de Librissite het ‘Boek van de week’ kiest.
***
KLIK HIERvoor meer info over het boek

Arwen – 6 jaar – bespreekt boeken

26 juli 2018  |  Geen categorie

Hartveroverend is Arwens boekenhoekje Ze is zes, dol op boeken en heeft een lieve moeder die haar vlog filmt. Elke vlog verder is Arwen beter. Haar presentatie van mijn boek ‘Prulletje vindt een zijden ei’ is superleuk en goed doordacht. kijk hier Arwens vlog over Prulletje op youtube.
Je kunt Prulletje kopen bij de kinderboekwinkels of
BESTEL HIER

Lief prentenboek met mooie boodschap

26 juli 2018  |  Geen categorie

Prulletje-vindt-een-zijden-ei-2[1]Biebmiepje Judith van Pel schreef een recensie over Prulletje.
….Ik viel voor de lieflijke, zachte illustraties van dit prentenboek. Echt heel kleurrijk en schattig, erg leuk om naar te kijken!
Prulletje vindt een zijden ei is een lief prentenboek, vol warme illustraties, waar je ook nog wat van opsteekt en wat een mooie boodschap uitdraagt…

Je kunt Prulletje bij de kinderboekwinkel bestellen of

BESTEL HIER

Birdys houdt ook van Prul

13 juli 2018  |  Geen categorie

“Met veel plezier gelezen en Prulletje zit in mijn hart gesloten!”
spread2_uitOp Burdys kids staat de recensie van Annette uitgebreider

Van Prulletje wordt je vrolijk

2 juli 2018  |  Geen categorie

PrulletjeMooie recensie voor mijn nieuwe prentenboek ‘Prulletje vind een zijden ei’ op
HEBBAN.nl
geschreven door Annette Overvoorde.

bestelllen

IMG-20180411-WA0007

Gaapt Prulletje?

18 mei 2018  |  Geen categorie

prulletje

Nee hoor!

Prulletje roept HOERA  HOERA HOERAAAAAA!

Lange Leve Lienne ten Kate  de super illustratrice van
Prulletje vindt een zijden ei.

Zij maakte deze leuke spartelende Prul

Waarom leest iemand Prulletje steeds weer voor?

13 mei 2018  |  Geen categorie

In de recensie over Prulletje vindt een zijden ei op de
Ikvindlezenleuksite
staat het antwoord.

Het verhaal op rijm leest heel fijn voor. Dat vind ik ook van de andere boeken van Thea (Het wiegelied voor baby’s en Kuiken en de Zee). Ik lees het voor aan mijn zoontje van bijna 2. Hij volgt alle plaatjes, vindt ze prachtig, en de woorden zijn herkenbaar en nodigen hem uit om te herhalen, en zelf in te vullen.
Mijn keuze “ja ik wil het boek nog een keer lezen” komt bij mijn zoontje vandaan die elke avond roept “ei, lezen”. Daarvoor hebben we weken gehad van “kuiken, zee, lezen”.

* * * * *

spread2_uit

Prulletje is MOOOiii

21 april 2018  |  Geen categorie

coverschetsb ‘Prulletje vindt een zijden ei’ is een prachtig boek geworden. Het prentenboek gaat over het rups-cocon-zijdevlinderverhaal maar ook over minachting, jaloezie, nieuwsgierigheid, solidariteit en oog voor echte schoonheid en waarden.
Het werd helemaal per ongeluk een genderneutraal boek.
510191[2]
*
Titel Prulletje vindt een zijden ei
auteur Thea Dubelaar
illustrator Lienne ten Kate
Uitgeverij Menuet

*
ISBN 978-94-91707-15-5
NUR 273 prentenboek
Gebonden 28 blz.
Prijs 14.95 €
Bestel
spread7_uit - kopie

https://www.zijdewinkel.nl/producten/boeken/prulletje-vindt-een-zijden-ei