De echte wereld

18 februari 2017  |  Geen categorie

31-10 2016
Waar ben ik mee bezig? Wat betreft schrijven bedoel ik. Ik begin, ga door, laat het liggen, ga door met iets anders…
Voorheen zat ik elke ochtend om 9 uur achter mijn laptop dapper door te schrijven tot een boek af was. Geen nieuw boek betekende het jaar daarop geen inkomen.
Nu doe ik dat niet meer. Omdat????
Omdat ik het gevoel heb dat geen uitgever op mijn tamelijk eigenzinnige en zeker niet-commerciële boeken zit te wachten. Behalve dan de Belgische uitgever De Eenhoorn, een van de weinige kleine en niet van aandeelhouders afhangende uitgevers, en mijn ook kleine en onafhankelijke Franse uitgever Jasor op Guadeloupe.
Omdat ik het gevoel heb volstrekt oninteressant te zijn voor de Nederlandse recesenten die mee tellen waardoor ik zo ongeveer onzichtbaar ben.
Omdat ik voor het eerst in mijn veertigjarige carrière een weliswaar klein, maar vast en betrouwbaar maandinkomen heb van 160 € AOW, 500 € Frans pensioen en 200 € uitleenvergoedingspensioen. (De Franse manier om te voldoen aan de Europesche richtlijnen wat betreft uitleenvergoedingen.)
Dus ik hoef me niet meer voor geld geweld aan te doen.
Toch wil ik schrijven. Ik kan niet anders. Sinds een paar dagen weet ik ook weer precies wat ik wil schrijven.
Een boek over de natuurlijke wereld, parallel aan onze extreem gedigitaliseerde, tijdvretende wereld. De wereld die er altijd al was en die er altijd zal zijn. De wereld die voor de huidige grote en kleine mensen steeds minder reëel is, domweg omdat we altijd bezig zijn met mobieltjes, tablets, notebooks, sms, app, downloads, fb, tweets, you tube, instagram en en en…. Omdat we alles al in beeld krijgen aangereikt zodat we niets meer zelf in ons hoofd hoeven te verbeelden.,
O nee, ik wil niet terug naar vroeger in mijn nieuwe schrijfsel. Ik wil juist vooruit. Mijn lezer laten meebeleven hoe het is om even los te komen van al dat digitale. Om de magie te voelen van licht, van sfeer, van geluid, van wonderlijke gevoelens en emoties niet op een scherm maar gewoon in de ‘echte’ wereld die er ook nog steeds is. Gratis en voor iedereen toegankelijk als je tenminste je duimen even in je zak wilt stoppen en je ogen af wilt wenden van de 1000 schermen die ons omringen.


Comments are closed.