Auteursarchief: admin

Stralend nieuwe paperback: Dappere Chris in het enge bos

Dappere Chris is er opnieuw. Tijdloos en nog steeds actueel. Het verhaal van een dappere jongen die er van overtuigd is dat hij alles durft. Een wolf verslaan, een leeuw afpoeieren, een slang strikken, een heks laten schrikken en…
64 pagina’s met korte teksten waarin van alles gebeurd met op elke bladzijde bijzonder grappige illustraties van Melanie Erhardy.
Wilt u het boek met handtekening en opdracht?
Stuur een mail naar info@theadubelaar.nl
***

titel: Dappere Chris in het enge bos
ISBN 978-94-91707-24-7
NUR 281 -282
auteur: Thea Dubelaar
illustrator Melanie Erhardy
Uitgever: Uitgeverij Menuet
paperback 68 blz.
prijs 14,95 €

Bestel het boek hier of bij uw boekhandel

Maak van mijn nieuwe boek een kunstwerk

Dappere Chris in het enge bos verschijnt binnenkort opnieuw als boek. Natuurlijk hebben we de originele zwart-wit illustraties van de Nederlands-Franse illustratrice Melanie Erhardy opnieuw gebruikt. Zonder haar tekeningen is Dappere Chris niet meer echt De Dappere Chris.
Ze zijn zo vertrouwd en sterk dat ik opeens een onbedwingbare lust kreeg om een van de illustraties in te kleuren. Zo ontdekte ik toevallig dat je van dit boek een uniek kunstwerk kunt maken.
Nog leuker om te geven. Je geeft niet alleen een spannend en grappig geïllustreerd verhaal over een dappere jongen, heerlijk om voor te lezen, boeiend om het eind groep 3 zelf te lezen, maar met jouw eigen kleursels erin geef je het kind een uniek kunstwerkje.

e-boek nr 1 Dappere Chris in het enge bos.

BESTEL https://www.youbedo.com/boeken/dappere-chris-in-het-enge-bos-9789491707230

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dappere Chris in het enge bos, het eerste van de drie Dappere Chris boeken was er al als boek en als luisterboek. En nu is het er – hiep hiep hoera – ook als e-boek. Het eerste bij Cooperatieve Uitgeverij Menuet verschenen e-boek.
Youbedo is de eerste webshop bij wie het verkrijgbaar is, een bijzonder webshop want niet opgericht met het doel om winst te maken, maar om een nieuwe geldstroom voor goede doelen op gang te brengen waarmee we samen impact kunnen realiseren. Als auteur ben ik daar heel blij mee en mocht u het ebook willen kopen, doe dat dan bij hen via bovenstaande link.

Korte inhoud
Dappere Chris wil graag naar het grote, enge bos, maar niemand wil met hem mee. Daarom gaat hij alleen. In het begin lijkt het bos helemaal niet eng. Er zijn lieve konijntjes. Ze lokken Chris mee naar een donker pad. En daar staat opeens de gemene wolf van Roodkapje. Gelukkig is Chris heel dapper en slim en sterk, want er wachten nog een heleboel andere gevaren op hem in het grote, enge bos. Een klassieke topper van Thea Dubelaar en Melanie Erhardy in een nieuw (e-boek) jasje.

Auteur(s) Thea Dubelaar
Illustraties Melanie Erhardy
Prijs 8,99 €
Taal Nederlands
Categorie Fictie
NUR Code 281
Uitgavejaar 2020
ISBN10 949170723X
ISBN13 9789491707230
Dit bericht werd geplaatst in Nieuws op door .

De mislukte moordenaar

LUISTERBOEK
MOORD en DOODSLAG, VRIENDSCHAP en TROUW

Als Jorge zes jaar is laat zijn moeder hem achter in een golfplaten huisje. Hij sluit zich aan bij een bende straatkinderen. Hij overleeft met zakkenrollen en autoramen wassen bij het stoplicht. Dan vraagt een onbekende man hem te helpen bij een moord… Een spannend verhaal over gevaar en verraad, maar ook over trouw en vriendschap.

Dit is het eerste hoofdstuk uit het luisterboek ‘De mislukte moordenaar’ geschreven en voorgelezen door Thea Dubelaar en uitgegeven door BOOKORA.

Je kunt dit boek luisteren via de LUISTERBIEB, maar ook streamen of een downloadkopen in de webshop van je boekhandel voor 12,95 € Of HIER BESTELLEN

Luisterboek Sjanetje

Sjanetje logeert bij mevrouw Bloem omdat haar moeder ziek is en haar vader op zee vaart. Eerst vindt ze het saai bij de oude, strenge mevrouw. Maar dan loopt de kelder vol water en de witte muizen ontsnappen, ze loopt weg en ze wordt bijna opgegeten door een leeuw. En op de nieuwe school zit ze naast Nadia, een super vrolijke vriendin.

En Nadia vindt Erik gelukkig leuk. Hij is de gehandicapte broer van Sjanetje. Hij zit in een tehuis en mag alleen in het weekend bij mevrouw Bloem komen. Sommige mensen noemen Erik achterlijk, maar Sjanetje vindt hem bijzonder. Erik doet de gekste dingen en je kunt heel erg met hem lachen. Maar soms is een bijzonder broer ook wel lastig. Vooral als hij in een poppenkast klimt.
Je kunt Sjanetje lenen bij de luisterbieb, maar ook streamen bijvoorbeeld bij Storytel en downloaden bij o.a. https://www.luisterrijk.nl/luisterboek/9789462551749/sjanetje Luisterrijk
Titel: Sjanetje
Auteur en stemacteur: Thea Dubelaar
Illustrator: Mance Post
Uitgever: Bookora
ISBN: 9789462551749
Speelduur: 1u 54m 3s
Download: 9,99 €

Recensie
Recensent: Jan van Coillie (dr. in kinderliteratuur)
Dit debuut van Thea Dubelaar werd in 1980 bekroond met een Zilveren Griffel. Daar zal de thematiek van het mentaal gehandicapte broertje een rol bij gespeeld hebben, al is dit zeker niet het enige wat dit boek bijzonder maakt.
(….) Heel precies verwoordt de auteur hoe Sjanetje zich voelt en wat ze denkt. (…) Ze praat veel in zichzelf of met de poes Sam. Van Sam maakt ze haar bondgenoot tegen mevrouw Bloem, die voor haar zorgt. Ze vindt mevrouw Bloem een echte mopperkont, maar ze beseft dat mevrouw Bloem het goed meent en dat ze aan Sjanetje gehecht is. Fijngevoelig zijn ook de paar passages waarin mevrouw Bloem in verlegenheid wordt gebracht. Ook hier blijft de verteller op de achtergrond en geeft ze alles consequent weer vanuit het standpunt van Sjanetje.
Een groot deel van de aantrekkingskracht van dit verhaal voor jonge lezers steekt allicht in de wensvervullende fragmenten. Als Sjanetje zich verstopt in de vrachtwagen van de buurman, kan ze mee naar het vliegveld om wilde dieren op te halen. Het wordt even spannend maar door de aardige buurman komt alles goed. Later neemt hij haar mee naar de haven, waar ze op een echt schip mag en behandeld wordt als de dochter van een grote kapitein. Het slot vervult alle wensen als vader thuiskomt en ook mama uit het ziekenhuis is.
Voor de inleving van de lezer is van belang hoe Sjanetje met nieuwe situaties omgaat. (…) Haar weerbaarheid is een centraal gegeven in het boek.
Het mooist vind ik de momenten waarop Sjanetjes broer centraal staat. Zo vinden kinderen op het verjaardagsfeestje Erik wel ‘gek’ maar dan in een positieve betekenis

Een nieuwe lente, een zijden ei

Houdt het in de gaten op http://www.theadubelaarfanclub.wordpress.com Leuke uitdaging. Raad de titels die ik aan een aantal van mijn bijzondere foto’s heb gegeven. oa Deze foto van mezelf. Wie kan raden welke vraag er op de fanclubsite komt te staan? Wat kun je winnen. Een boek naar keuze van mij, hoogstpersoonlijk door mij gesigneerd en vanuit Frankrijk toegestuurd.

*
*
*
*
*
Bijvoorbeeld ‘Prulletje vindt een zijden ei’ mooi ingepakt en met een lentecadeautje Een zijden ei, graties.
Hieronder recensies over dit zeer bijzondere prentenboek.

Verwonderding en respect

‘Het verhaal van Prulletje is een verhaal over verwondering en respect voor wat anders is, maar dan op peuter- en kleutermaat’, schrijft Jeroen de Jaegere in zijn recensie. ‘Het is zo’n boekje dat voor altijd een speciale plaats in je boekenkast kan krijgen, zo eentje dat je eigenlijk zou willen knuffelen voor het slapen gaan.Het verhaal is lekker eenvoudig en wordt heel goed ondersteund door duidelijke illustraties, waardoor op elke pagina heel wat valt te beleven voor de kinderen die het verhaal in het boek meevolgen. Zelfs later wanneer die kleine luisteraars hun eerste letters en woordjes leren lezen, kan het boek nog een leuk item zijn, dat hen uitdaagt om nieuwe woorden te leren kennen…
Lees hier de hele recensie.
Tip! Als je het boek gesigneerd cadeau wil doen met een mooie verpakking en als extra cadeautje een echt zijden ei ( cocon van zijdevlinder) bestel het dan bij zijdewinkel

Mijn liefste Sint-fan

Vorig jaar kreeg Lizzy het boek ‘Sinterklaas zakt door zijn paard’ cadeau. Dit jaar moest haar mama het boek weer voorlezen en deze keer kende Lizzy zelf ook al wat woorden. Het boek maakt haar blij- blij-blij en ook ik word heel vrolijk van die blijde Lizzy en van het grappige omslag getekend door Kees de Boer die de schitterende illustraties maakte.
Gelukkig heb ik destijds heel wat nieuwe exemplaren van het boek opgeslagen en zuinig bewaard.
Wie wil kan er via mijn mail info@theadubelaar.nl voor 10,00 € plus verzendkosten een bestellen.
Natuurlijk kan ik het boek dan ook signeren en van een opdracht voorzien . 😉
*
Het tweede deel ‘Sint en Piep’ is geillustreerd door Pauline Oud.Ook dat boek is er nog.

Over Thea Dubelaar

Thea DubelaarThea Dubelaar werkt al 30 jaar aan een breed oeuvre. Ze schrijft voor alle leeftijden allerlei soorten verhalen. Fantasy en spannende detectives, maar ook gevoelige verhalen over het echte leven met een zweempje fantasy, een scheutje humor, een of twee druppels tragiek. De sfeer in haar verhalen wordt altijd bepaald door haar heel Flag_of_France_svg persoonlijke manier van kijken naar mensen. ***Thea en Français 


bestel 4 - kopie - kopie alle verkrijgbare boeken, eboeken en luisterboeken van Thea Dubelaar
Luister gratis naar verhalen van Thea op LekkerLiggenluisteren.nl